top of page
Search
  • Henri

Een goed begin van het nieuwe jaar!

Gisteren weer een gezellige avond voor de geus met allerlei lekkers en mooie gesprekken. Er is ook heel veel gebeurt op alle vlakken. Het lijkt heel rustig maar er zijn wel belangrijke stappen gemaakt. We hebben echt het gevoel dat we een serieuze stem hebben. Natuurlijk hoor je ook de antwoorden, ja iedereen wil wel een park in zijn achtertuin en dat we ook moeten zorgen dat iedereen woonruimte heeft, zeker nu Amsterdam en Utrecht vol raken. Het gaat ons echter om een goede dialoog. Hoe borgen we de kwaliteit van wonen? Dat iedereen kwaliteit wil spreekt voor zich en wat is dan de minimale kwaliteit die we willen garanderen voordat we op elk postzegeltje gaan bouwen. Doe je dat nu ben je de komende 100 jaar uitgepraat. Toevallig heeft de gemeente twee lange loodsen in de busremise als monument aangewezen wat ons natuurlijk zeer blij maakte. Er zijn zes panden in Hilversum Oost aangewezen als monument De 'gelukkigen' zijn: twee loodsen (uit 1910 en 1949) van de oude tramremise (Larenseweg 1-1 en 1-2), de sigarenfabriek (Lijsterweg 20A), de Wybertjesfabriek (Larenseweg 123), twee panden van Brandsma Metaalveredeling (Mussenstraat 55) en het hoofdgebouw Van Son (Kleine Drift 41). Het voordeel voor ons is dat de project ontwikkelaar niet zijn huidige hoogbouw plannen op het smalle stukje kan uitvoeren en is hierdoor nog meer genegen om creatief mee te denken.

Waar kan het de hoogte in en waar is het beste om groen te realiseren? De smalle strook van de busremise blijft volgens ons de beste keus voor groen, zeker nu je de twee gebouwen in de spotlights kan zetten. Gelukkig zien we dat er steeds meer met een echte gebiedsagenda werken en dat er wel geluisterd wordt naar omwonenden. Kortom 2019 heeft ons een goede stap vooruit gebracht, in 2020 zullen we nog veel tegenwind te verwerken krijgen maar ik heb er alle vertrouwen in dat we het schip op koers kunnen houden en dat we zeker serieus groen in onze wijk kunnen realiseren. Ons plan is vooral om samen op te trekken met andere groene initiatieven. We doen ons best een goede gesprekspartner te zijn, hard op de inhoud en zacht op de relatie. Vooral het vasthouden aan onze visie om serieus groen in de wijk te realiseren en niet weg gestuurd te worden met een extra plantenbak.

42 views0 comments

Recent Posts

See All

Referendum "hoe zie je Hilversum in 2040" van start

In de GooienEembode een mooi artikel (6-10-2021) over ons Burger Initiatief Referendum Hilversum ( www.BIRH.NL) dat vandaag van start gegaan is. Breng je stem uit : wil je Hilversum als een tuinstad

Comentários


bottom of page